Time	19 JULY 2025, SINGAPORE NATIONAL EYE CEN Programme	Speakers
	Consensus Discussions over Breakfast	•
	(concurrent breakfast symposium for delegat	tes)
7:30am-	Treatment Goal in Myopia: Does Myopia Prevention	Moderators:
10:30am	Reduce the Risk of RD and Glaucoma?	Kyoko Ohno-Matsui and
		Ian Flitcroft
	Overview of Myopia and RD risk	Rick Spaide
	 Overview of Myopia and Glaucoma 	Ki Ho Park
	This 3-hour session will focus on reviewing current	Consensus group
	evidence on the link between myopia and two important	
	complications, retinal detachment and glaucoma. Two	
	experts will first review the current available evidence and	
	highlight any knowledge gaps. High risk characteristics and	
	at-risk groups will be highlighted. The group will then discuss treatment goal and strategies regarding myopia	
	prevention specifically with regards to reducing these 2	
	complications.	
	Breakfast Symposium	
10:30-10:45	Break	
am Main meeting	Invited talks 8 min + 4 min discussion	
Main meeting	Submitted talks 5 min, with group discussion at end	
10:45am-	Session 1 (Prevention)	Chairs: He Mingguang, Marcus
12:15pm		Ang, Jason Yam
(90min)	1. Myopia Pandemic: WHO's Perspective	Serg Resnikoff
	2. Pharmacological Strategies for Myopia Prevention	Jason Yam
	3. Red Light Therapy	He Mingguang
	4. When Should Myopia Prevention Start	Pei Chang Wu
	5. Novel Myopia Prevention Strategies - Do They Work?6. Submitted	Ian Flitcroft
	7. Submitted	
	8. Submitted	
	9 Panel Discussion (15 min)	
12:15pm-12:45	Essilor Sponsored Symposium (30min)	
12:45- 2:00 pm	Poster Viewing over Buffet Lunch	
2:00pm-	Session 2 (Prevention to Complications)	Chairs: Kyoko Ohno-Matsui, Tien
3:15pm		Wong,
(75min)	1. Myopic Complications- Lessons from UK Big Data"	Adnan Tufail
	2. Can an Increase in Each Diopter of Myopia Increase the Risk of Glaucoma?	Yaxing Wang
	3. Can an Increase in Each Diopter of Myopia Increase	Tim Lai
	the Risk of RRD?"	
	4. Relationship Between Visual Impairment Caused by	Kyoko Ohno Matsui
	Myopic Maculopathy	
	5. Submitted	

	6. Submitted	
	7. Panel Discussion (15 min)	
3:15pm-	Session 3 (Macular Complications)	Chairs: Rick Spaide, Gemmy
4:30pm		Cheung, Aude Couturier
(75 min)	1. MTM - Updates on Nomenclature and Detection	Aude Courturier
(75 1111)	2. Novel Insights of Pathogenesis from Imaging	
		Rick Spaide
	3. Management of Myopic Macular Holes	Chi Chun Lai
	4. Maculopathy- MNV and MNV Associated atrophy	Gemmy Cheung
	5. Submitted	
	6. Submitted	
	7. Panel Discussion (15 min)	
4:30-4:50pm	Break	
4:50-5:50pm	Session 4 (Optic Nerve and Peripheral Retina	Chairs: Ki Ho Park, Jost Jonas, Shu
(60 min)	Complications)	Yen Lee
	1. Optic Neuropathy – Assessing the Myopic Disc	Jost Jonas
	2. Management of Myopic Optic Neuropathy and	Ki Ho Park
	Glaucoma	Shu Yen Lee
	3. RRD in Pathologic Myopia-Management Considerations	
	4. Submitted	
	5. Submitted	
	6. Panel Discussion (15 min)	
6:00-7.00pm	Poster Viewing over Wine Appreciation	